Bordtennis Tennis Badminton

Vi har ju skrivit mycket om pingis på denna sajt, och det blir ju lätt så då det är vårt huvudintresse. Nu tänkte vi att vi ska försöka jämföra bordtennis, tennis och badminton. Något som vi brukar spela med jämna mellanrum.Alla sporterna har ju gemensamt med nät och racket, men skiljer sig rätt så tydligt med hur det spelas och hastigheten i själva spelet. Alla tre sporterna kräver inte några speciella kläder utan du kan i princip spela i det du står och går i. Ändå är det alltid skönt att spela i bra träningskläder. Att köpa bra utrustning har vi alltid gjort, och vi vill tipsa er om Sportamore som är en välutrustad butik på nätet som säljer sportprodukter, allt från pingisbollar till badmintonracket och tennisnät.

Bordtennis

Här är det snabba bollar som gäller över det bord man spelar på, skruvar och stoppbollar hör till vanligheterna. Bordtennis som i folkmun brukar kallas pingis eller för den delen pinpong är en sport som man inte riktigt vet var den kommer ifrån, en del säger att den började i Indien och kom över till Storbritannien under 1800-talets början. Du spelar antingen singelmatcher eller dubbelmatcher. Två eller fyra personer kan spela samtidigt. Förutom det vanliga två mot två eller singelmatcher så finns olika varianter på spel i pingis, kolla in Wikipedias sida om bordtennis så får du veta mer om dessa varianter.

Tennis

Även här så sägs det att det var engelsmännen som kom på detta med tennis och vi låter detta vara osagt. Hur som helst så finns även varianterna singel eller dubbel i Tennis, samma som i bordtennis. Det kan spelas både utomhus och inomhus i tennishallar, underlaget skiftar från bana till bana. Det kan vara fråga om gräs, grus eller en gjuten platta av cement som täckts med ett akrylmaterial. Detta är vanligast inomhus. Wimbledon är nog den mest kända tävlingen i tennis och har spelats sedan 1877. Här hemma i Sverige så är Båstad känd för sin tennis med tävlingar som Swedish Open men även andra tävlingar.

Badminton

Det sägs att badminton är världens snabbaste sport och som de tidigare sporterna så går det att spela singelmatcher eller dubbelmatcher. Det var under namnet poona som sporten uppstod någonstans i Indien på 1860-talet. Numer så är sporten spridd över hela världen och spelas av alla, från stora tävlingar till hemma på gräsmattan där man enkelt kan spänna upp en badmintonnät och enkelt slå några fjäderbollar under sommarkvällarna. Vill man börja spela lite på mer allvar kan man kolla in Svenska Badmintonförbundet där du hittar allt om sporten 

Anders Carlsson