Skapa ett hemmagym för din träning

Det behöver verken vara svårt eller dyrt att skapa ett gym hemma. Det är smidigt och en användbar investering att lägga tid på den planeringen. En motionscykel är bra att ha då du förutom att träna konditionen även stärker muskulaturen i benen. Motionscykeln behöver inte vara särskilt avancerad heller. Det beror mer på vad du är ute efter med din träning.

Fler praktiska redskap

Några hantlar är också bra att ha för att du ska kunna stärka armar och kropp. Det behövs inte så mycket plats att förvara dem heller. Ett hopprep är bra för att träna koordination för att få upp flåset, det stärker knän och ökar din puls och snabbhet. En helkroppsspegel är bra och underlättar när du ska göra vissa övningar. Du har lättare att se att du gör dem rätt och har en bra hållning. Andra övningar som är bra att ta till är balans, använda dig gärna av en balansplatta, då en allsidig träning är viktig.

Vid specifika sporter

Ifall du exempelvis tränar bollsporter är det bra att lägga extra krut på armar, ben och bål vid träning. Det finns gott om hemsidor där det finns större utbud med utrustning som kan behövas som exempelvis Cykloteket.se, du hittar även gummiband och hantlar i välsorterade dagligvarubutiker.

Anders Carlsson