Kom igång med pingis

Den svenska sommaren är som känt inte alltid pålitlig när det kommer till väder och vind. För att vara säker på att familjen får en trevlig sommar även regniga dagar är pingis, eller bordtennis som det också kallas, en perfekt inomhusaktivitet för både barn och vuxna.242233-holding-a-ping-pong-paddle

Utrustning

Sugen på att börja spela? Förutom att spelet kräver minst två spelare, behöver du ett pingisbord, racketar samt en pingisboll. Detta är grundutrustningen som krävs men för den mer erfarna spelaren finns även mer avancerad utrustning. Oavsett om du är nybörjare eller proffs, hittar du all utrustning du behöver hos Länna Sport.Pingisbord brukar vara utformade så att du lätt kan fälla ihop och ställa undan det när det inte används. Bordet går naturligtvis också att använda utomhus vid fint väder.Ett hett tips vad gäller utrustning är även att köpa flera pingisbollar samtidigt eftersom att dessa tenderar att lätt försvinna in i husets alla skrymslen eller trampas på av små barnfötter då de är gjorda av relativt tunt material.

Svenska Bordtennisförbundet

Den som vill ta del av ytterligare information kring bordtennis och hur du som spelare kan utvecklas inom sporten kan vända sig till Svenska Bordtennisförbundet. På deras hemsida hittar du mängder med information kring allt ifrån tävlingar och resultat, till historia kring sporten samt föreningsarbetet som pågår.Det finns även en hel del information kring tillgängliga utbildningar genom Svenska Bordtennisförbundet för dig som vill engagera dig i sporten genom att exempelvis utbilda dig till tränare eller domare.

Anders Carlsson