Förbättra din kondition genom cykling

Det finns flera fördelar med att cykla. Det är både hälsosamt, billigt och bra för miljön. Det är även ett bra sätt för att förbränna kalorier på om man skulle vilja det. Du kan förbränna så mycket som upp till 120 kalorier i timmen om du cyklar i 10 km/h. Siktar du på att få upp din kondition på topp samt bränna kalorier så är cykling definitivt något för dig.

Cykling är viktigt för att kroppen ska må bra

Många väljer att cykla. Vissa cyklar för nöjets skull medans andra cyklar för att få en bättre kondition samt hälsa. Oavsett anledning har cykling en mängd olika fördelar. Cykling ger inte bara bra kondition utan ökar prestationsförmågan, förbränningen samt stärker musklerna. Cykling är cykling även viktigt för att vi ska må bra, både psykiskt och själsligt.

Rätt utrustning är minst lika viktigt

När man vill börja cykla är det viktigt att skaffa någon passande utrustning samt cykeltillbehör. Man behöver ha en bekväm cykel, en säker hjälm men även rätt kläder för att få en optimerad cykelupplevelse. Att ha rätt storlek på cykeln är också viktigt. Man ska inte bara ha en cykel som har en bra storlek för benen utan även för överkroppen.

Anders Carlsson